GROWTHMINDS Projesi Kapsamında Düzenlenecek “Gelişim Zihniyeti ve Eğitimde Uygulamaları” Konulu Eğitim
Üniversitemiz ortaklığında yürütülen, Avrupa Konseyinin desteklediği ve Üniversitemizde verilen eğitimin niteliğinin artırılması için faaliyetler içeren üniversiteler arası ortaklık projemiz “GROWTHMINDS” kapsamında “Gelişim Zihniyeti ve Eğitimde Uygulamaları” konulu eğitim verilmesi planlanmaktadır. Üniversitemiz öğretim elemanlarının katılımları ile gerçekleştireceğimiz sertifikalı, 40 Saatlik hibrit (yüzyüze ve çevrimiçi) eğitim 15-28 Şubat tarihleri arasında NEF kampüsünde yer alan Sürekli Eğitim Merkezinde gerçekleştirilecektir. Eğitimin saatleri ve günleri katılımcılar ile birlikte belirlenecektir. Eğitim 15 kişi ile sınırlı olup başvurular çevrim içi olarak alınacaktır. Başvuru formuna ulaşmak için tıklayınız.
https://forms.office.com/r/T0uT0cbSYa
Kurs hakkında:
Zihniyet, kişinin yetenek ve özelliklerinin doğasına ve değiştirilip geliştirilebileceğine ilişkin inançların bütünüdür.
Sabit zihniyete sahip öğrenciler, bazı alanlarda 'yeterince yetenekli olmadıklarına', 'bunun onların işi değil' veya 'öğrenmede iyi olmadıklarına' inanırlar. Öte yandan gelişim zihniyetine sahip öğrenciler, zekalarının, kişilik özelliklerinin; çaba, özveri veya etkili stratejiler kullanılarak değiştirilebileceğine inanırlar.
Gelişim zihniyetine sahip olan öğrenciler, zorlukları kabul etmek için daha motive olurlar, daha ısrarcıdırlar, eleştirileri daha kolay kabul ederler, daha iyi akademik başarıya sahiptirler. Gelişim zihniyetini destekleyen öğretmenler, öğretme, geri bildirim verme veya yorum yapma biçimleriyle öğrencileri desteklemeye yardımcı olurlar.
Bu eğitimde öğrencilerimizde gelişim zihniyetini desteklemek için aşağıdaki konular üzerinde duracağız:
• Gelişim Zihniyeti teorisi
• Öğrencilerin zihniyetini nasıl tanırız?
• Nöroplastisite ve bilişsel yeteneklerin doğası ve beyin öğrenme süreciyle nasıl ilişkilidir?
• Gelişim zihniyetini desteklemek için nasıl iletişim kuracağız?
• Gelişim zihniyetini teşvik etmek için öğrenme görevlerini nasıl hazırlayacağız?
• Gelişim zihniyetini teşvik etmek için bilgiyi nasıl değerlendireceğiz?
• Zihniyet hakkında düşünmeyi nasıl destekleyeceğiz?
• Gelişim zihniyetini teşvik etmek için öğrenme ortamının ve ikliminin nasıl geliştirileceğiz?
Teknoloji Transfer Ofisi BAP (Bilimsel Araştırma Projeleri Birimi) Kalite Koordinatörlüğü Harcama Birimleri Mali İşlemler Rehberi EBYS Yardım BAÜN Rehber BAÜN Öğrenci E-posta Dilek & Önerileriniz Laboratuvar Alt Yapısı İnternet Erişim Portalı Akıllı Kart Merkezi Uygulama Oteli BAÜN Spor Kulübü Resmi İlan Portalı